Духовний язичницький центр "КРУК"
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Модератор форуму: Магура  
Форум » Форум конфесії КРУК » Основний форум » Пропозиції
Пропозиції
МагураДата: Четвер, 04.10.2012, 01:04 | Повідомлення # 1
Підполковник
Група: Модераторы
Повідомлень: 111
Репутація: 0
Статус: Offline
.
 
ГаннаДата: Четвер, 04.10.2012, 21:33 | Повідомлення # 2
Майор
Група: Модераторы
Повідомлень: 92
Репутація: 0
Статус: Offline
Ось посилання на мою статтю про особливості язичництва в Україні, яка є результатом спостережень за тими процесами, які відбуваються в рідновірських громадах: http://hlada-kiev.livejournal.com/
Сподіваюсь, що вона допоможе привернути увагу до тих, проблем, які зараз існують в цьому середовищі (слід зазначити, що такі ж проблеми характерні і для всього пострадянського суспільства загалом) і допоможе налагодити конструктивний діалог з вирішення важливих питань. Стаття написана російською мовою, тому запрошую наших знайомих з Росії та Білорусі також долучитися до обговорення.
 
МагураДата: Четвер, 04.10.2012, 22:26 | Повідомлення # 3
Підполковник
Група: Модераторы
Повідомлень: 111
Репутація: 0
Статус: Offline
Стосовно гуртка для молоді, я абсолютно не проти, але в нас мало молоді ((
Стосовно духовних практик... ну, я навіть не знаю, що запропонувати. Але мені не хочется щоб Рідна Віра перетворилася на індуїзм...

Стосовно стереотипу зо славяни білі і блакитноокі, треба цей стереотип ламати, бо білі і блакитноокі то фінни, а не славяни.. Славяни русі, чорні, навіть руді..

Стосовно положення жінки у Рідній Вірі. Питання досить багатозначне. Такі люди як Пілат, Креслав, Куровський і Богумир розповсюджують хибні ідеали - неначе місце жінки біля плити, та ще й багато чого не потрібного - і танцювати їм, і шити, і дітей виховувати і все з посмішкою. Як вони то собі уявляють? Ще й телегонію вигадали..

Але що таке жіночі практики? Знахарство? Гадання? Цілительство?
 
vestaДата: П`ятниця, 05.10.2012, 23:58 | Повідомлення # 4
Майор
Група: Модераторы
Повідомлень: 85
Репутація: 0
Статус: Offline
Цікава стаття. Певно, такий великий літературний труд заслуговує й детального розгляду й довгих коментарів smile
Враховуючи, що я не дуже обізнана з внутрішнім життям громад й можу судити про певні тенденції лише по висловлюванням окремих людей, то було досить інформативно. Дещо розвіює ілюзії. Перший сумний висновок, який напросився це те, що у нашому народі, що рідновір, що богомольна бабка під церквою, що алкаш-дядя Вася, де б вони не були все одно будуть поводитись згідно певним, не дуже приємним, шаблонам поведінки, які так добре прижились у нашому суспільстві. Так як народ у нас один, то й товариство буде скрізь плюс-мінус однакове, тільки обгортка інша.
Щодо цього
Quote (Магура)
і танцювати їм, і шити, і дітей виховувати і все з посмішкою. Як вони то собі уявляють?
, то так уже в нас повелось і це не нові вигадки. Можна почитати будь-який підручник з народознавства, хіба що не танцювали. Але харчами й одягом забезпечувала жінка, чоловік робив тільки великі покупки (худоба, зимовий одяг- якщо був спроможний) і його робота обмежувалась садом, частково полем й ремонтом реманенту й хати. Так що чоловіки у нас вже давно розбалувані й "жлобсько-патріархальний" підхід- це вже в крові, а домострой на фоні повної відсутності вимог до самого себе й при невмінні (або небажанні) забезпечити добробут родини так це у 90 % наших українських родин (не превеликий жаль) і тут віросповідання абсолютно не грає жодної ролі. І якщо тут чоловік може захотіти , щоб жінка хрестиком вишивала, то інший хоче, щоб авоськи по 10 кг тягала на підборах, або рекомендує вагітній жінці на фітнес походити, бо щось вона стала гірше виглядати. У всіх свої фантазії, й свої таргани... вишивати хрестиком -це ще терпимо.
Щодо громадської думки, особливо жіночої, то можу сказати, що наші чорноземи породжують багато чорноротих баб й вони зі своїми чудо-порадами й "добрими" словами є невід'ємно частину будь-якого колективу. Чому рідновірська громада має бути виключенням?
 
vestaДата: П`ятниця, 05.10.2012, 23:58 | Повідомлення # 5
Майор
Група: Модераторы
Повідомлень: 85
Репутація: 0
Статус: Offline
Щодо підтримки абсурдних ідей , то наша "сіра маса" їх завжди добре підтримує, бо вони вносять елемент екзотики у їх сіре буття й дає відчуття причетності до обмеженого елітарного кола обраних. Але не варто забувати, що як щось піде не так, вони будуть перші, хто закричить "Акелло промахнулся!" Абсолютно з Вами згодна, що люди, які називають себе духовними лідерами, мають навчитись домовлятись й свої амбіції тримати при собі. Вже був досвід спостережень базарної ругні, до якої навіть просто вихованій людині (я не кажу про високодуховну) опускатись не варто. На превеликий жаль, проблема духовності "духовних"лідерів є досить гострою, але тут, питання до тих, хто в цьому "бульйоні" поварився: що має бути першим-курка чи яйце? Чи людина має бути високодуховною й наділеною лише позитивними якостями від самого початку чи духовність прийде по мірі створення громади?
Дивно було читати про страх бути виключеним з громади, навіть при тому, що там нездорова атмосфера. Як я писала вище: оболонка інша, а суть така ж сама -раба в собі вбити мабуть дуже важко, й стадне почуття, бажання належати до певної соціальної групи все ще домінують у виборі моделі поведінки нашими земляками. Згадуються всілякі мотиватори, на яких рідновіри самі класні, абсолютно інший прошарок суспільства, а по суті як в анекдоті : "так ты, б*дь, интеллигент?-отнюдь, такое ж быдло, как и Вы".
Особливості "роботи" "молодих та нескорених" мене не дивують, а Вас? Пригадайте "молодих та нескорених" у Вашій школі, інституті, багато було ініціативи й бажання щось робити? Якщо знаходиться запальний лідер, то стадо ще щось робить, й весело крокує, лідера не має- стадо розповзлось.
Загальні висновки: прочитавши статтю Ганни, я побачила, що вона хотіла знайти у рідновірських громадах більш "здоровий" колектив й більш адекватних людей, а знайшла середньостатистичний колектив наших співгромадян, що функціонує по тим самим законам й на тих самих засадах, що й будь-яка інша соціальна група на наших теренах. Сумно, але треба прийняти це як належне.
Щодо духовних практик, то це для вузького кола. Ними регулярно займатись будуть одиниці. Тому, хто цікавиться треба пробувати все й шукати своє. Бо ми кажемо- не наше, не своє. А де наше? Ми його у себе вже не знайдемо, тим більше на нашій території було досить намішано народів й що "вистрелить" в кожному окремому випадку ніхто не знає. Ярисвіт спирається на шаманізм, давайте попрактикуємо щось з шаманізму, давайте поділимось тим, хто що знає й практикує. Можна по черзі викладати одну вправу на 3-4 дні, потім кожен відпишеться пішло чи ні, які були відчуття, зміни.
Щодо нашої організації, було б цікаво почути офіційну думку, яким Магура та Ярисвіт бачать наше світле майбутнє, як уникнути явищ висвітлених у статті Ганни? Чи сприймемо як належне, бо це суспільство , в якому ми живемо...
 
МагураДата: Субота, 06.10.2012, 01:27 | Повідомлення # 6
Підполковник
Група: Модераторы
Повідомлень: 111
Репутація: 0
Статус: Offline
vesta, найбільша проблема не в тому, що колективи йдуть за лідерами, проблама в тому, що колектив рухають пассіонарії. Як їх нема, то лідер теж нічого на вдіє. А один пассіонарій на колектив то дуже сумна роль.

Стосовно лідерів та їх амбіцій, певно тут всі вже призабули історію створення КРУК. Якось до Лозко завітала криклива Ясновида, що не давала навіть вставляти "междометия" в розмові, точніше в монолозі. Вона запевняла, що потрібно конче об"єднати увесь рух, і забути про всі негаразди, суперечки, власні лідерські амбіції. Так і вирішили зробити. Приєднали до ОРУ вінницькі громади колобків, а потім ще якихось ведистів і послідовників Іванова, і всіж в доску язичники ненача. От тільки самі вінничани виявилися космодромцями, Нібірунгами і РАкомолами. С такими поєднуватися - себе не поважати. Але в них вистачило нахабства розколоти ОРУ і впроваджувати їх ідеї. І ви мали на власному досвіді пересвідчитися - їх нова генерація учень Гірака Християніслав... Він примудрився в своїй голові поєднати усі українські гриби, всю палітру так би мовити.
 
vestaДата: Субота, 06.10.2012, 09:54 | Повідомлення # 7
Майор
Група: Модераторы
Повідомлень: 85
Репутація: 0
Статус: Offline
Ясновиду я особисто не знаю, але за Вашим описом типова базарна баба, типаж , яким так багата наша земля. Треба шукати шляхи об'єднання з більш-менш адекватними людьми. Притому не повного об*єднання й злиття, на мою думку, це нікому не треба, а можливості співпраці, можливо сумісного проведення свят, виїздів. От у Дніпрі просто чудова громада, з абсолютно здоровою атмосферою.
 
МагураДата: Субота, 06.10.2012, 10:28 | Повідомлення # 8
Підполковник
Група: Модераторы
Повідомлень: 111
Репутація: 0
Статус: Offline
Ну що я тут можу сказати? З адекватних в Україні лише ми, ОРУ більш-менш, ВО та РПК. Про повернення в ОРУ мова не йде, хоча звичайно хотілося б. Але повернутися туди ми можемо лише на особливих умовах - місця в Священній Раді і право викидати долбовірів із конфесії, тоді вінничани вилетіли б як пробка. А ми певно залишилися б елітарним колом не для всіх. Бо наші знання вже переросли рівень ОРУ.
Є можливість приєднатися до ВО, але це означало б розрив стосунків із РПК, бо Огін та Пашник ворогують. Нам теж знадобилося не мало часу, щоб просто примирити людей - наших і ВО. Але Огін не сильно довіряє джерелам, і в його календарі є лише свято Сварога, та чотири соняшних свята. Жрецька ж робота в нього не сильно розвинута, і не відомо, як ВО переварить це.
Стосовно поєднання з РПК, Пашник одразу сказав, що перед цим потрібно прийти до спільного знаменника. Але ви ж розумієте, що методи Пашника залишити жидів без магендевіда, і забрати його собі нам не дуже підходять... І Пашник теж добре розуміє, що РПК просто не переварить нас, лише переколотимо все що можна.

Тому, єдиний вихід який я бачу, це мати дружні стосунки з усіма цими конфесіями, посміхатися, не всаритися, та можливо якось співпрацювати.
 
ЯрисвітДата: Субота, 06.10.2012, 17:32 | Повідомлення # 9
Генерал-майор
Група: Администраторы
Повідомлень: 323
Репутація: 0
Статус: Offline
Як ви вмієте розповідати про лідерів, при незнанні правил колективного співіснування. Доведеться в стратегії цю тему зачепити. Так от, на колектив з 10-ти людей, більше двох лідерів мати критично. Он подивіться на Тимошенко та Ющенка. Оточили себе одними лідерами, які і розбіглися одразу після перемоги 2004. Пасіонарії звісно потрібні, але разом пасіонарії погано вживаються. А проблема всіх рухів на сьогодні, це важка економічна криза, коли люди пашуть без перерв та вихідних, і не мають часу на духовний розвиток. При цьому мають купу нахлібників, які замість допомоги ще далі затягають у кабалу. Бо бачите, забагато обовязків на жінку чоловіки навішують. Така собі жіноча опора, з якою, якщо чоловік захворіє, то і помре без допомоги.
 
МагураДата: Субота, 06.10.2012, 18:52 | Повідомлення # 10
Підполковник
Група: Модераторы
Повідомлень: 111
Репутація: 0
Статус: Offline
Тобі не сором такі речі говорити?
 
vestaДата: Неділя, 07.10.2012, 09:21 | Повідомлення # 11
Майор
Група: Модераторы
Повідомлень: 85
Репутація: 0
Статус: Offline
Quote (Ярисвіт)
на колектив з 10-ти людей, більше двох лідерів мати критично
абсолютно згодна, бо кожен пасіонарій хоче мати свою корону на голові, а не підтримувати чужу. Тому в орієнтації на "перспективну" молодь Магура не зовсім права. Бо молоді й перспективні не стільки хочуть щось робити, як бігти попереду й відчувати свою важливість. Тут важливіше, щоб лідери вміли брати на себе відповідальність й мудро керували колективом.
Quote (Магура)
колектив рухають пассіонарії
, вони його часто рухають в різні боки й часом розвалюють.
Quote (Магура)
мати дружні стосунки з усіма цими конфесіями, посміхатися, не сваритися, та можливо якось співпрацювати.
важко заперечити, хай кожен займається своєю справою. Навіть якщо точка зору окремих лідерів не співпадає з нашою, то це ж Рідна Віра, природно, що їхня позиція їм рідніша за нашу. Головне, щоб своє бачення не нав'язували. Хай інакше, але ж краще ніж християнство. Може якось якесь сумісне святкування проведемо. Щоб було видно, що люди вміють домовлятись й співпрацювати й поважати погляди один одного.
 
МагураДата: Неділя, 07.10.2012, 23:33 | Повідомлення # 12
Підполковник
Група: Модераторы
Повідомлень: 111
Репутація: 0
Статус: Offline
vesta,

Ви трохи помиляєтеся. Це не тільки моя, чи Ярисвіта, ідея. Моя ідея взагалі така: Створити бодай одну конфесію Рідної Віри без грибів. Мене цілком влаштовувало, щоб це було ОРУ. Та трохи не склалося. І проблема навіть була не в ОРУ, а в перекатної голі.

Так от, стосовно ідеї. Якщо в когось ідея створити конфесію - вперед. Кожен матиме одну конфесію яка складатиметься з однієї людини. На одного рідновіра дісно буде три волхва. Але, якщо ідеєю буде створення конфесії без грибів чи може зі своїми якимись корективами, як кажуть в народі "таке саме, але з блек-джеком і шлюхами", то можемо зробити щось разом. І це вже не моя ідея, а ідея тих, хто до мене приєднався також. Ви тут? То значить, що ви зі мною. Я не вимагаю від вас нічого - кожен сам може розвивати рух куди йому заманеться. Аби не гриби.

Погляньте на Лозко. Вона саджає гіацинти і забула за справи ОРУ на кілька довгих років. Але раз у раз я чую від лозківців "Я Лозко не кину!". Я й сама не збиралася її кидати і працювала на її конфесію по мірі сил. Але звідки така вірність в її людей? А вона звідти: вони йдуть за СВОЮ ідею, і Лозко для них лише символ їх боротьби.
 
ГаннаДата: Понеділок, 08.10.2012, 02:14 | Повідомлення # 13
Майор
Група: Модераторы
Повідомлень: 92
Репутація: 0
Статус: Offline
Чесно кажучи, я рада, що мої думки все ж викликали дискусію, значить в середовищі рідновірів ще не так все погано smile

Quote (vesta)
Загальні висновки: прочитавши статтю Ганни, я побачила, що вона хотіла знайти у рідновірських громадах більш "здоровий" колектив й більш адекватних людей, а знайшла середньостатистичний колектив наших співгромадян, що функціонує по тим самим законам й на тих самих засадах, що й будь-яка інша соціальна група на наших теренах.


Для порівняння хочу розповісти як іде робота в природоохоронних організаціях, бо там ситуація сильно відрізняється від тієї, яку мені довелося спостерігати у рідновірів. До нашої групи активістів (це дві організації Дружина охорони природи та Національний екологічний центр) належить приблизно людей 15-17, з них тих, які мають в тій чи іншій мірі яскраво виражені лідерські якості до 10 чоловік. І нічого страшного з колективом не стається ось вже багато років, навпаки робота проводиться досить ефективно як для нашої країни. Є кілька секторів (науковий, екоосвітній, оперативний, зоозахисний, також окремі напрямки по збереженню степів. лісів), кожен лідер керує роботою свого сектору, тобто займається тією темою, яка йому найближча, і нічого не розвалюється. Особисто я відповідаю за екоосвіту, також займаюся разом з іншими колегами завданнями в науковому та інших секторах, якими керують інші люди, і нікому чужа корона на голові не заважає. Звичайно, непорозуміння бувають у будь-якому колективі, але на результати нашої діяльності вони майже не впливають. А все тому, що людей об'єднує спільна справа і вони готові пожертвувати своїми амбіціями заради цієї справи і знайти нормальне рішення. Тобто тут все залежить від якостей самих учасників. Розумію, що скопіювати все як у нас в рідновірському середовищі не вдасться, там свої особливості.

Це все я розповіла як приклад того, що бувають інші стосунки в колективах, не треба все узагальнювати. А якщо інші можуть, то чому ж не можна тут? З рідновірами я спілкуюсь зараз набагато менше, ніж в інших колективах, тому маю можливість порівнювати. Можете на мене ображатись, але такий ідіотизм, як в рідновірських громадах, ще треба дуже сильно пошукати. Спільноту формують люди, які до неї належать, і якщо "більшість" хочуть, щоб хтось ними керував, кудись їх вів і не хочуть брати відповідальність навіть за свій розвиток (не кажучи вже про більш серйозні питання), то долю такої спільноти неважко передбачити.

Quote (vesta)
вони його часто рухають в різні боки й часом розвалюють.

якщо розвалюють, то це або з колективом щось не так, або з лідерами, треба шукати причини

Quote (Магура)
єдиний вихід який я бачу, це мати дружні стосунки з усіма цими конфесіями, посміхатися, не сваритися, та можливо якось співпрацювати.
сказано добре, ось тільки щоб ці інші конфесії теж хотіли такі дружні стосунки мати!
 
МагураДата: Понеділок, 08.10.2012, 10:10 | Повідомлення # 14
Підполковник
Група: Модераторы
Повідомлень: 111
Репутація: 0
Статус: Offline
Це правда. якщо колектив розривають, то щось не так з головою в лідерів. Он маю в рідновірському середовищі приклад, як треба працювати. В ССО СРВ є багато відділів, серед них історичний, бойового мистецтва, майстри та торговці, відділ для спілкування з рідновірами з інших країн тощо. І якось ніхто нікого не розрива. Звичайно в них не все гладко, Крада Велес трохи розколола рух, але то був лише конфлікт із Москвою на тему "хто головний?". Звичайно, нажаль, ця москалота виявилася українофобами, вони чекали два роки, що Ярисвіт вирішить до них приєднатися, однак обрали погану тактику - всіх українців, крім самого Ярисвіта та членів РВ РПВ (які не є українцями аж ні разу), вони принижували. Але з організаційної точки зору, їх структура більш досконала, ніж будь-яка українська, тому в них є чому повчитися.
 
vestaДата: Понеділок, 08.10.2012, 12:14 | Повідомлення # 15
Майор
Група: Модераторы
Повідомлень: 85
Репутація: 0
Статус: Offline
Чому ж у наших українських громадах, виходячи зі статті Ганни, далеко не все гладко?
 
Форум » Форум конфесії КРУК » Основний форум » Пропозиції
  • Сторінка 1 з 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Пошук:

Copyright MyCorp © 2024 Безкоштовний хостинг uCoz