Духовний язичницький центр "КРУК"
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 2 з 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Модератор форуму: Магура  
Форум » Форум конфесії КРУК » Основний форум » Пропозиції
Пропозиції
ЯрисвітДата: Понеділок, 08.10.2012, 17:00 | Повідомлення # 16
Генерал-майор
Група: Администраторы
Повідомлень: 323
Репутація: 0
Статус: Offline
Генетична неспроможність на мою думку причиною. Коли Орда прокотилася Півднем Русі, самі генетично здорові та розумні, знялися з міста та відкочували на Північ на вільні землі, створивши Московію серед фіноугрів. А тут залишилися самі нездатні, немобільні роди. Татарва добила їх еліту. Результат - отупіння нації. І може вона б за 4 покоління відновилася, якби не постійні війни, та асиміляція українців з тюрками. Тепер я спостерігаю на Україні таку картину, в кому з людей є кроманідні домішкі - ті щось роблять. В кому нема - ті танцюють, співають, вихваляються, що їх предки приручили коня, ліпили гарні горщики і шили прикольні вишиванки, а також винайшли тризуб, козацький чуб та шаровари.
 
МагураДата: Понеділок, 08.10.2012, 18:47 | Повідомлення # 17
Підполковник
Група: Модераторы
Повідомлень: 111
Репутація: 0
Статус: Offline
Ярисвіт, ніхто на північ не відкотив, то байка. Але монголи і справді могли вивезти в Орду всю місцеву еліту, а інших винищити.
 
ЯрисвітДата: Понеділок, 08.10.2012, 23:42 | Повідомлення # 18
Генерал-майор
Група: Администраторы
Повідомлень: 323
Репутація: 0
Статус: Offline
Відкотили. В Суздальському князівстві і зокрема в Московії, були створені пільгові умови, податків не брали років так 15, землю давали. Ніхто поряд не воював. Ремісники та працьовиті люди знімалися та переїжали в Московію. Навіть Києвомогилянка перед нашестям була евакуйована до Москви. А ти кажеш. Це мені нагадує, засвоєння дикого заходу та нового світу лише в тих умовах.
 
МагураДата: Вівторок, 09.10.2012, 00:03 | Повідомлення # 19
Підполковник
Група: Модераторы
Повідомлень: 111
Репутація: 0
Статус: Offline
Перед яким нашестям? Ти хоч увяляеш, коли жив Петро Могила - засновник Могилянки?
 
МагураДата: Вівторок, 09.10.2012, 00:05 | Повідомлення # 20
Підполковник
Група: Модераторы
Повідомлень: 111
Репутація: 0
Статус: Offline
http://uk.wikipedia.org/wiki/Петро_Могила

Почитай, ато вирішу, що ти Фоменка пригадав.

По тій реформі в Московію не українці подалися, а татарва з Казані на пільгові умови і було це після Орди і взяття Казані. І досі існує вираз "казанська сирота"
 
ГаннаДата: Середа, 10.10.2012, 01:27 | Повідомлення # 21
Майор
Група: Модераторы
Повідомлень: 92
Репутація: 0
Статус: Offline
Quote (Магура)
Он маю в рідновірському середовищі приклад, як треба працювати. В ССО СРВ є багато відділів, серед них історичний, бойового мистецтва, майстри та торговці, відділ для спілкування з рідновірами з інших країн тощо. І якось ніхто нікого не розрива.

На жаль нікого з ССО СРВ не знаю, але приклад дійсно хороший. Але він більше підходить для великих громад. Коли громада тільки створені і ще маленька, ймовірніше за все, відразу розподілити обов'язки просто не вдасться. Треба тільки бути готовими до такого кроку в майбутньому, коли кількість членів громади збільшиться. На мою думку, проблема багатьох громад в тому, що їх лідери хочуть керувати відразу всім, не розуміючись нормально в багатьох питаннях. І замість того, щоб деякі справи доручити тим, хто може зробити це краще, роблять все аби як. Тому активних особистостей боятися не треба. Звичайно, в колективі, де тільки один-єдиний лідер, який всім керує і де ініціатива не заохочується, активні люди можуть для нього становити загрозу. Але там, де обов'язки мудро розподілені, навпаки активним людям завжди раді.
 
МагураДата: Середа, 10.10.2012, 01:51 | Повідомлення # 22
Підполковник
Група: Модераторы
Повідомлень: 111
Репутація: 0
Статус: Offline
Мене колись вразило на основах менеджменту, що справжій лідер ніколи не робить нічого сам. Я цього не сильно розуміла, але зараз я бачу, що успішні лідери Рідновірських організацій дозволяють своїм людям проявити себе, а от неуспішні тримаються силоміць за владу і намагаються робити все самотужки. Але дупа в них одна і заняти всі стільці нею не виходить, тож рух з часом починає тріщати по швах та розвалюється....

Нажаль, в нас не підприємство і розподіляти працю тут трохи не етично. Кожен сам може знайти собі напрямок, або допомогати іншому. Лише з доброї волі і бажання)) Сподіваюся, ми зможемо зпрацюватися як команда.
 
МагураДата: Середа, 10.10.2012, 01:55 | Повідомлення # 23
Підполковник
Група: Модераторы
Повідомлень: 111
Репутація: 0
Статус: Offline
Пропоную також обсудии таку статтю з інету http://volkodav-moskow.livejournal.com/944.html
 
ЯрисвітДата: Середа, 10.10.2012, 11:33 | Повідомлення # 24
Генерал-майор
Група: Администраторы
Повідомлень: 323
Репутація: 0
Статус: Offline
Обряди для всіх і для готових повинні бути різні. Автор не розуміє різницю між славленням та втручанням у потойбічний світ, за яке йде відкатка. Я не знаю думок всіх людей, які стоять на капищі. В обрядодіянні цього торкнемося.
 
МагураДата: Середа, 10.10.2012, 22:53 | Повідомлення # 25
Підполковник
Група: Модераторы
Повідомлень: 111
Репутація: 0
Статус: Offline
Тут йдеться не про сакральне, а про клоунаду для тих, хто не входить до громади.
 
ГаннаДата: Вівторок, 16.10.2012, 23:28 | Повідомлення # 26
Майор
Група: Модераторы
Повідомлень: 92
Репутація: 0
Статус: Offline
Позитивне те, що є люди, яким не байдуже. Нехай вони не все розуміють, але можуть підмітити слабку сторони.
Quote (Ярисвіт)
Автор не розуміє різницю між славленням та втручанням у потойбічний світ, за яке йде відкатка. Я не знаю думок всіх людей, які стоять на капищі.

А хтось взагалі це десь нормально пояснює? Мене дивує безвідповідальність деяких "духовних лідерів", які доручають проведення обрядів абсолютно непідготовленим людям і потім ці ж горе-обрядодії й отримують, як кажуть, по повній програмі. Дуже добре, що ви тут цю тему підняли, бо на жаль за відносно недовгий час перебування в рідновірському середовищі побачила достатньо подібних прикладів, та і самій довелося на початковому етапі неприємності пережити (хоча це були просто дрібниці, порівняно з тим, що випадає на долю інших). Добре, що поруч зі мною були ті, хто міг такі речі підказати і це вберегло мене від подальших помилок. Але припустимо є ті, у кого просто поки немає з ким порадитись, крім "волхвів", які жаль не достойні так називатися. Ось і наслідки відповідні, ясно що це певний досвід, але не всі речі треба перевіряти на власному досвіді!
І навіть якщо людина розуміє потрібність такої попередньої підготовки, найчастіше вона не має чіткого уявлення в чому така підготовка має полягати. Я підозрюю, що це питання в рідновір'ї взагалі майже не розвинуте нормально. Звичайно, я не навчалася не в ОРУ, не в інших громадах, але із особистого спілкування з людьми, які навчалися, зрозуміло було, що вони не мають нормального уявлення про такі речі. Тому пропоную це питання детальніше обговорити, може не тут, а у приватних розмовах, бо розумію специфіку подібних тем.

Автор добре підмітив "закритість" більшості "волхвів" і "жерців" великих громад для спілкування. Я теж з цим стикалася, коли відмовлялися відповідати на мої "дурні та примітивні" питання. Можна припустити, що таким чином мене стимулювали до самостійного пошуку відповідей, але це ж можна зробити більш тактовно!!! У всякому разі хоча б порадити, де і що саме шукати, лекцій мені читати не треба. Хоча як на мене причина була якраз у слабенькій підготовці "волхвів", які самі нормально не розібралися в основних питаннях, не кажучи вже про більш глибоке розуміння. У цьому плані зустрічі молоді якраз могли такі прогалини заповнити: якщо керівники громад не хотіли відповідати на питання, то в неформальній обстановці можна розпитати, до того ж різниця у віці менша, простіше налагодити спілкування.


Повідомлення відредагував Ганна - Вівторок, 16.10.2012, 23:33
 
МагураДата: Середа, 17.10.2012, 18:03 | Повідомлення # 27
Підполковник
Група: Модераторы
Повідомлень: 111
Репутація: 0
Статус: Offline
Ну, мені в перший раз самій так доручили, без підготовки та без нічого. Я впоралася, хоч помітно тремтіла, а от наприклад Велесич взагалі втік і в останню хвилину подзвонив та попередив, що "захворів". І робив так не один раз...

Але дісно, з чого має складатися підготовка? В нас тільки починає з"являтися нове жрецтво і 15 років досвіду ОРУ це надто мало, а в нас ще і того немає. Все що в нас є - ми збираємо по крупицях, і на відміну від ОРУ бажаємо, щоб наші жерці мали підготовку.
 
ЯрисвітДата: Середа, 17.10.2012, 20:53 | Повідомлення # 28
Генерал-майор
Група: Администраторы
Повідомлень: 323
Репутація: 0
Статус: Offline
Тремтіння - шаманська хвороба. Так відбувається ініціація. Боги та сили протоптують свій шлях до жерця. Він не контролює свого тіла. З другого обряду вже цього нема.
 
vestaДата: Середа, 17.10.2012, 21:13 | Повідомлення # 29
Майор
Група: Модераторы
Повідомлень: 85
Репутація: 0
Статус: Offline
Quote (Ярисвіт)
Так відбувається ініціація.

а відкат, як відбувається?
 
МагураДата: Четвер, 18.10.2012, 00:51 | Повідомлення # 30
Підполковник
Група: Модераторы
Повідомлень: 111
Репутація: 0
Статус: Offline
Відкат у професійних жерців не відбувається.

Відкат, або "парадокс", це неначе вибухівка в голові, яка вдарить щоразу, як маг скористається магією. Це відбувається через те, що людина часто не має права втручатися в магічну сферу. Наша планета - чітко відрегульована система. Якщо жрець викликав дощ, або навпаки, зробив щоб його не було, то він вже втрутився в цей механізм, а Боги його про це не просили. Тож він мусить заплатити за свою зухвалість. Але ще більше буде платити проста людина, котра наприклад охрещена, але пробує звертатися одразу до кількох різних сил (наприклад Богів різних традицій, як у нас в славянскьких замовляннях до діви Марії, або недорідновір що молиться і Перуну і Спасу Рамі, і Ісусу-арійцю), то ці сили просто намагаються тягнути ковдру на себе, і просто розривають ментальне тіло людини. Може і не розірвуть, але людина від цього захворіє. Тому, багатьох відкатів можна уникнути, використовуючи лише одну традицію, а якщо ця традиція ще й рідна людині, то відкати можуть взагалі не відбуватися. Так, коли я була християнкою і займалася магією, в мене була постійна депресія, і я часто хворіла через те. Та після відхрещення відкати по більшій частині припинилися.

Взагалі, чужі Боги не люблять чужих дітей. Можуть і просто так якусь пошесть наслати. Чужорідність сил призводить до відкату вже сама по собі.

Відкати можуть бути різні. Наприклад, в храмах Темних Богів палили вогонь між зображенням Богів та місцем де знаходилися люди під час молитви. Палили вогонь тому, що Темні сутності через нього не бачать. Триглаву і взагалі зав’язували очі хустиною. Так само, як не можна було дивитися в очі гоголівському Вію... http://cs4307.userapi.com/u7967378/96256632/x_b92c1f71.jpg
 
Форум » Форум конфесії КРУК » Основний форум » Пропозиції
  • Сторінка 2 з 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Пошук:

Copyright MyCorp © 2024 Безкоштовний хостинг uCoz